Nakon što je izbačen iz Apple App Store-a, Fortnite je uklonjen i iz Google Play Store-a, a pošto je Epic Games objavio ažuriranja za iPhone i Android verzije igre, zahvaljujući kojima su korisnici kupovine obavljali direktno u Epic aplikaciji.

Budući da su ovim potezom prekršena pravila korišćenja kako Apple, tako i Google online prodavnice, prvo je Apple igru uklonio iz svoje prodavnice, nakon čega je stigla tužba od Epic Games-a. U konflikt se potom uključio i Google, a zbog toga što se od aplikacija iz prodavnice traži da se sve kupovine obavljaju preko Google Play sistema.

Objašnjeno je da se Google Play pravila odnose na sve developere, te da ne sme biti izuzetaka. Zainteresovani ipak i dalje mogu da preuzmu Android verziju igre, budući da je Epic nudi na svom web-sajtu, gdje mogu da preuzmu Fortnite preko Epic Games aplikacije, ili u Samsung Galaxy Store-u na Samsung uređajima. iPhone i iPad su ostali uskraćeni, pa oni koji igru već nisu preuzeli više nisu u mogućnosti da to učine.

(PCpress)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.