Fossil je predstavio svoj hibridni pametni sat sljedeće generacije za one koji preferiraju klasičniji izgled s nekim od pametnih karakteristika modernih pametnih satova. Fossil Gen 6 Hybrid preuzima elemente dizajna sa svojih drugih pametnih satova Gen 6 i ubacuje više tehnologije u hardver.

Postoje dva dizajna: Machine i Stella. Prvi ima kućište veličine 45 mm sa teksturiranim okvirom i dolazi u crnoj, dimnoj i srebrnoj završnoj obradi. Stella je manje kućište od 40,5 mm sa ženstvenijim bojama uključujući ružičasto zlato, srebro i dvobojno. Oba sata imaju izmjenjive kaiševe (18 mm i 24 mm) od različitih materijala uključujući metalik s tri karike i klasične kožne ili silikonske kaiševe.

Fossil Gen 6 Hybrid kaiševi

 

Pored dvonedjeljnog trajanja baterije i fizičkih kazaljki za određivanje vremena, tu je i podrška za praćenje spavanja i koraka, obavještenja, prilagodljiva lica sata, kontinuirano praćenje otkucaja srca i treninga, a Gen 6 Hybrid sada ima praćenje SpO2. Novost je i ugrađeni mikrofon sa podrškom za Amazon Alexa.

Osim toga, Fossil je objavio redizajniranu prateću aplikaciju za pametni sat za Android i iOS s poboljšanim opcijama personalizacije i sveobuhvatnijom kontrolnom pločom podataka o fitnesu. Nova aplikacija će također raditi sa starijim pametnim satovima Fossil Hybrid tako da vlasnici mogu početi koristiti prednosti novog korisničkog interfejsa aplikacije.

Fossil Gen 6 Hybrid pametni sat

Fossil Gen 6 Hybrid će biti dostupan 27. juna na Fossil.com ili Fossil maloprodajnim objektima za 229 dolara ili 249 dolara ako se odlučite za model sa metalik trakom.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.