Prije mnogo, mnogo godina, Google je korisnicima ponudio mogućnost korištenja prilagođene domene koja bi bila povezana s raznim Google proizvodima ili uslugama. Na primjer, umjesto da koristite Gmail.com kao svoju e-poštu, možete koristiti prilagođenu domenu, ali i dalje koristiti Gmail kao svoj interfejs i platformu po izboru.

U stvari, nudio se besplatno korisnicima koji nisu hteli da plaćaju dodatke (ipak, morali biste da platite za svoju prilagođenu domenu). Google je kasnije ukinuo tu ponudu, ali za one koji su bili od početka, mogli su nastaviti da koriste tu uslugu bez ikakvih problema, barem do sada kada je kompanija najavila da će pogasiti svoje naslijeđene G Suite račune.

Prema najavi kompanije, oni navode da će se sve pretplate na G Suite besplatno izdanje sada morati nadograditi na plaćenu pretplatu na Google Workspace. Ovo će stupiti na snagu 1. maja 2022. godine, a za one koji do tada ne odgovore, Google navodi da će „suspendovati“ te račune na 60 dana, što znači da možete pristupiti svom računu, ali neke funkcije možda više neće biti dostupne dok ne počnete da plaćate novu pretplatu.

Na osnovu trenutne pretplate, korisnike će koštati 6 USD mjesečno za Business Starter plan koji dolazi sa 30 GB prostora za pohranu, ili 8 USD mjesečno za lični plan. Više informacija o ovim promjenama možete pronaći na Googleovoj stranici za podršku.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.