Google Cloud je najavio da će Google-ovo rješenje za video konferencije Google Meet biti besplatan kroz nekoliko sedmica

 

Google Meet je do sada bio paket dostupan korisnicima G Suitea. Od početka maja, svako ko ima g-mail moći će da se prijavi za korišćenje Meeta i da uživa u karakteristikama koje su dostupne G Suite poslovnim i obrazovnim korisnicima.

Među brojnim karakteristikama su: zakazivanje video konferencije i dijeljenje ekrana, komuniciranje porukama u stvarnom vremenu i dizajn ekrana koji se prilagođava preferencijama korisnika, uključujući prošireni prikaz učesnika video konferencije.

Google je godinama ulagao u stvaranje Meet, sigurnog i pouzdanog rješenja za video konferencije.

Koristili su ga škole, kompanije kao i državna tijela u svijetu, a zbivanja u posljednjih nekoliko mjeseci ubrzale su nadogradnju najtraženijih karakteristika kako bi ovo rješenje postalo još korisnije.

Sad ga koriste bolnice koje pružaju podršku pacijentima na daljinu putem telekonferencije, banke koje rade s podnosiocima zahtjeva za kredite. Korisnici su i trgovci koji pružaju podršku kupcima na daljinu ili proizvođači koji komuniciraju s voditeljem skladišta, kompanije u različitim industrijama… Sve u cilju kako bi na bezbjedan način ostali povezani.

Od sljedeće sedmice Google će postupno da proširi dostupnost Meet sve većem broju ljudi. Iako korisnici možda neće odmah moći da zakažu i održe sastanke na meet.google.com, mogu se prijaviti da bi bili obaviješteni o toj mogućnosti.

Video chat u aplikaciji Google Meet omogućava prikaz 16 paralelnih ekrana za vrijeme chata.

To je praktično za veće sastanke ili razrede, s obzirom da omogućava praćenje reakcija i praćenje više govornika, a stvara atmosferu sličnu sastancima uživo.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.