Google je najavio da dijeljenje lozinki dolazi u Google Password Manager, a sada je ova funkcija najzad dostupna korisnicima

 

Google Password Manager sada dozvoljava korisnicima da bezbjedno dijele lozinke sa članovima svoje porodice, što olakšava svima u domaćinstvu pristup lozinkama za servise koje koriste zajedno kao što je, na primjer, Netflix.

Nova opcija je uključena u ažuriranje Google Play usluga za maj 2024.

Nova funkcija dijeljenja lozinki primjenjuje se samo na lozinke koje se čuvaju u Google Password Manager-u, koji čuva lozinke i pristupne ključeve u Chrome-u i Androidu i povezan je sa Google nalogom.

Funkcija dijeljenja lozinke radi na mobilnim uređajima ali trenutno ne i u Chrome-u na računarima. Kada podijelite lozinku sa nekim od članova porodice, njena kopija će biti sačuvana u Google menadžeru lozinki tog člana.

Ovu funkciju ne možete da koristite sa ljudima koji nisu u vašoj porodičnoj grupi koju je odobrio Google a koja može da ima najviše šest ljudi.

„Sa ovom novom funkcijom sada možete bezbjedno da dijelite svoje lozinke sa porodičnom grupom u Google menadžeru lozinki. Kada podijelite lozinku, članovi vaše porodice će dobiti njenu kopiju u svom Google menadžeru lozinki, spremnu za korišćenje“, objasnio je Google na svojoj stranici za podršku.

(informacija.rs)