Nova, četvrta, generacija Pixel pametnih telefona upravo je zvanično najavljenja. Google je kod ovih uređaja u prvi plan stavio dvije potpuno nove funkcije.

Pixel 4 će korisnicima ponuditi mogućnost kontrole sadržaja putem pokreta i gestikulacije (Motion Sense), kao i otključavanje uređaja pomoću crta lica (Face Unlock).

Motion Sense omogućava kontrolisanje osnovnih funkcija, kao što su odabir pjesama sa plej liste, isključivanje alarma ili utišavanje zvuka, pomoću gestikulacije.

To omogućava sistema radara, smješten iznad ekrana koji je u stanju da detektuje i najmanji pokret. Sistem će, za sada, biti u stanju da prati samo jednostavnije pokrete rukom.

Motorola je napravila najbolje Android gestikulacije: evo kako ih koristiti

I pored toga što zvuči poznato, Face Unlock nije sistem prepoznavanja lica kakav nam je poznat sa drugih aktuelnih Android telefona, već je sličniji prepoznavanju lica kakvo je Apple predstavio kod iPhonea X.

Face Unlock skenira 3D mapu lica pomoću dot projektora, IR kamere i iluminatora, kako bi sve prikupljene informacije upotrebio za otključavanje uređaja. Ovaj sistem je mnogo sigurniji od postojećih, pa ga je samim tim teže prevariti.

Google Pixel 4 pametni telefoni će se pojaviti na odabranim tržištima, krajem ove godine.

(B92, Google blog)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=KnRbXWojW7c

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.