Uzbudljive vijesti za pretplatnike na Google Workspace! Google proširuje mogućnosti svoje aplikacije Chat za besprijekornu integraciju sa Slack i Microsoft Teams. To znači da korisnici sada mogu komunicirati na različitim platformama bez muke s prebacivanjem između više aplikacija.

Međutim, postoji upozorenje: ova funkcija je dostupna isključivo za one koji plaćaju pretplatu, i iako nije potpuno nova, sada je službeno van beta verzije. U početku je bio dostupan samo nekolicini odabranih, a sada je dostupan svim korisnicima koji plaćaju.

Da bi iskoristili ovu funkcionalnost, korisnici će morati izvršiti proces postavljanja. Ovo uključuje preuzimanje i konfiguriranje dodatne aplikacije pod nazivom Mio, koja djeluje kao kanal između Google Chata i Slack/Teams. Iako je za Mio potrebna dodatna kupovina licence, on nudi punu podršku za funkcije poput označavanja, dijeljenja datoteka i GIF-ova, osiguravajući besprijekornu komunikaciju na različitim platformama za razmjenu poruka. Štaviše, Mio olakšava kompatibilnost između okruženja Google Workspace i Microsoft Office 365.

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj Google Workspace stranici za ažuriranje klikom ovdje.