Iako sve u jednom (AIO – all-in-one) desktop računari nemaju istu prilagodljivost u odnosu na tradicionalnije desktop sisteme, postoji privlačnost za njih, posebno kod onih koji preferiraju glatko, čisto i minimalističko okruženje.

Ako ste u potrazi za novim AIO desktop računarom, možda bi HP mogao imati nešto za vas u obliku HP Envy 34. Ovo je AIO desktop sistem koji dolazi s masivnim ultraširokim 34-inčnim 5K ekranom rezolucije 5120×2160. Ovo je ogromno i čak veće od većine ultraširokih koje danas viđamo na tržištu.

HP je ovaj računar opremio procesorima moćnim poput Intelovog procesora Core i9 11. generacije i GPU opcijama poput NVIDIA RTX 3080. Osim internog hardvera, i vanjski hardver je prilično cool. Tu je web kamera od 16 megapiksela koja se može magnetski odvojiti i premjestiti oko okvira ekrana, a tu je i brzi bežični punjač od 15 W ugrađen u podnožje postolja.

Ostale opcije na zadnjoj strani uključuju četiri USB-A priključka, dva Thunderbolt 4 priključka, dva USB-A ulaza sa strane zajedno s USB-C priključkom i priključak za slušalice/mikrofon. Postoje i četiri RAM utora za proširenje memorije, kao i dva M.2 SSD utora, tako da kasnije možete sami nadograditi prostor za skladište.

Što se tiče cijena, HP Envy 34 AIO nije jeftin. Početna mu je cijena od 1.999 USD, ali s obzirom na njegove karakteristike, zapravo nije tako loš. Dostava će početi sljedećeg mjeseca ako želite kupiti jedan za sebe. Više detalja možete vidjeti na HP oficijelnoj stranici ovdje.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.