Stabilne verzije EMUI 10 za Huawei P30 i Mate 20 stižu ovog mjeseca

 

Krajem septembra Huawei je objavio listu uređaja koji će u narednim mjesecima dobiti EMUI 10 beta softver, a danas je kompanija ažurirala listu za stabilnu verziju EMUI 10 rollout raspored.

Ažuriranje za većinu vodećih uređaja trebalo bi stići krajem ovog mjeseca, a Huawei P30 i P30 Pro prvi će ih primiti. Oni će dobiti stabilan EMUI 10 prije sredine novembra. U drugoj polovini ovog mjeseca Mate 20-serija, uključujući Mate 20 X i Mate 20 RS Porsche Design, Honor 20-seriju i Magic 2, dobiće EMUI 10.

Osim toga, raspored takođe potvrđuje da će se Huawei P20, P20 Pro i Mate RS Porsche Design pridružiti javnoj beta verziji EMUI 10 u drugoj polovini ovog mjeseca.

Međutim, imajte na umu da je raspored ažuriranja usmjeren na kinesko tržište, tako da će vjerojatno trebati malo više vremena da stabilna verzija EMUI 10 dođe do globalnih varijanti. Huawei je u svom Weibo postu također uvjeravao da će u budućnosti više modela dobiti novo ažuriranje, tako da ne brinite ako vaš uređaj još nije na listi.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.