Huawei Mate 30 serija dolazi u Evropu sa Androidom 10 ali bez Google aplikacija

 

Huawei-jev veliki događaj za Mate 30 i Mate 30 Pro održan je u Evropi, ali zasad nijedan uređaj nije zvanično objavljen na kontinentu. To bi se moglo uskoro promijeniti, ako je vjerovati novoj glasini koja navodno dolazi iz „dobro informisanih izvora sa sjedištem u Kini“.

Neimenovani izvor tvrdi da je kompanija pripremala da pusti Mate 30 telefone u Evropi sredinom novembra. U stvari, datum lansiranja mogao bi biti 15. novembar. Međutim, još uvijek nije jasno koje će zemlje dobiti novi vodeći duo.

Međutim, isti izvori nagađaju da će u prvom talasu zemalja koje će ih primiti biti Njemačka, Francuska, Španija, Italija, Velika Britanija i Švajcarska, s tim da će ih kasnije uslijediti više.

Pročitajte još: Huawei, Google i Tramp – vrteška koja nastavlja da se vrti

Ostaje da se vidi koliko uspješni Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro mogu biti na tako razvijenim tržištima, s obzirom na to kako isporučuju Android 10, ali su lišeni bilo kojih Googleovih aplikacija – uključujući Play Store i Play Services  koji imaju puno aplikacija treće strane koje ih zahtjevaju. Ovo sve ima veze sa zabranom vlade SAD-a kompanijama iz te zemlje da posluju s Huaweijem. Zbog toga Google nije mogao sertifikovati nove uređaje svog kineskog partnera u doglednoj budućnosti.

 

Cjene Huawei Mate 30 telefona u Evropi

 

Čini se da se ništa nije promijenilo na cjenovnom modelu. Tako da očekujemo da će Huawei Mate 30 s 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koštati 799 eura. Huawei Mate 30 Pro bit će malo skuplji, počevši od 1099 eura za 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Ako poželite Huawei Mate 30 Pro 5G, to će  vas koštati 1,199 eura.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.