​Kompanija Huawei, globalni ponuđač informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) infrastrukture i pametnih uređaja, danas je putem virtuelne posjete inovacionom centrom u Šenženu, novinarima u Sarajevu predstavila neke od najnovijih tehnoloških dostignuća iz svijeta mreže pete generacije 5G.

Rukovodilac Odjeljenja za komunikacije i odnose s javnošću Huaweia u BiH Zećir Kasumić rekao je da je ova kompanija globalni lider u polju informaciono-komunikacijskih tehnologija.

„Prisutni smo u više od 140 zemalja širom svijeta, gdje pružamo svoje proizvode i usluge, te kontinuirano radimo na razvijanju lokalnih talenata, podršci mladima, obrazovanju i razmjeni znanja. Naš cilj je da donesemo digitalizaciju svakoj osobi, domu i organizaciji s ciljem potpuno povezanog inteligentnog svijeta“, istakao je Kasumić.

Novinari su bili u prilici da se virtuelno prošetaju Huawei inovacionim centrom u Kini, iz kojeg se direktno uključio senior marketing menadžer ove kompanije Kompoholis Konstantinos.

„Galileo egzibišn hol“ je izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne karakteristike 5G mreže i kako ona transformiše svijet oko nas.

Konstantinos je tokom obraćanja na konkretnim primjerima prikazao kako 5G mreža može olakšati posao zdravstvenih radnika, radnika u rudnicima i u mnogim drugim industrijama.

Tokom onlajn obilaska izložbene dvorane „Galileo“ demonstrirane su različite tehnologije i širok raspon njihovih primjena, funkcionalnosti i virtuelnih pogodnosti.

Tehnologija 5G izgrađena je kako bi se obezbijedile 10 puta veće brzine, niske latencije i masivne veze.

Kroz ovaj virtuelni obilazak ovim inovacionim centrom prikazan je napredak u robotici i revolucionarnim aplikacijama, od socijalnih, zabavnih, do poslovnih i industrijskih aplikacija i tehnologija.

Tokom druženja najavljen je i dolazak u Sarajevo 25. oktobra „Huawei 5G kamiona“, koji će prisutnima pružiti sasvim novo iskustvo i doživljaj.

 

(Nezavisne / Srna)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.