Netflix je proširio svoju biblioteku mobilnih igara, ali one su za sada dostupne samo u nekoliko zemalja. Pretplatnici u Španiji i Italiji sada mogu igrati Android naslove, nakon početnog uvođenja u Poljskoj.

Dok je prvih nekoliko igara koje je Netflix dodao bile temeljene na jednoj od njegovih najboljih serija, Stranger Things, najnovije nemaju nikakve veze s njegovim emisijama ili filmovima. Radi se o igrama casual formata, Shooting Hoops, Teeter Up i Card Blast, koje su za sada dostupne samo u Italiji, Španiji i Poljskoj, ali samo onima kojima su pretplatnici Netflix servisa, dok su ljudi u Španiji i Italiji dobili pristup Stranger Things 1984 i Stranger Things 3.

Pročitajte još:

Igre nisu dostupne kroz standardne platforme za preuzimanje igara, već je u navedenim zemljama dostupna kroz Netflix aplikaciju. Aplikacija ima Games tab unutar same aplikacije. Sve igre su za sada besplatne za igranje, odnosno sa cenom uključenom u mjesečnu pretplatu i nemaju nikakvih reklama ili mikrotransakcija.

Ova tri naslova ni na koji način nisu povezana sa nekom Netflix serijom ili filmom, već više predstavljaju opipavanje terena i želju da se ponuda pruži širem spektru pretplatnika.

Kompanija je u julu rekla da će se za početak fokusirati na mobilne igre. Netflix je u avgustu svojoj aplikaciji u Poljskoj dodao igre Stranger Things.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.