Minimum radnika ostaje u kompaniji

 

Dok se zaposlenima predlaže da rade od kuće, kancelarije Snapchat-a ostaće otvorene, i u njima će raditi samo minimum radnika koji su potrebni kako bi se obezbijedilo neometano funkcionisanje firme i njihovog sistema.

Ovom idejom bi trebalo postići socijalnu odgovornost, kada je u pitanju širenje virusa, ali i doprinos globalnim naporima da se uspori širenje COVID-19, smatra Evan Spiegel.

Za sada je većina IT giganata odlučila da dio ili sve svoje zaposlene pošalje na rad od kuće.

Tako je Twitter juče poslao sve svoje zaposlene kući, jer smatra da je to jedini način da ih zaštiti. Alphabet izdao saopštenje da svi zaposleni u Sjevernoj Americi rade od kuće, a djelimično Microsoft i Amazon, samo u zaraženim područjima.

Kompanija Snapchat takođe je riješila da prvo prebaci na nivo online prezentacije svoju partnersku konferenciju zakazanu za 2. april, a onda je i u potpunosti otkazala, s obzirom na to koliko se virus brzo širi i kakvo je stanje širom svijeta.

Ovo nije prva otkazana konferencija. Do sada su otkazani svi veći sajmovi poput MWC Barselona, SXSW, Facebook F8, Google I/O, ali i NBA liga, Evroliga u košarci, i još mnogo drugih događaja.

(B92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.