Ono što je prošle sedmice bio savjet od danas je naređenje za sve zaposlenike Twittera

 

Svi zaposlenici društvene mreže Twitter moraju raditi od kuće do daljnjeg kako bi pomogli usporiti širenje virusa korona, objavila je danas kompanija. Twitter je već „snažno ohrabrio“ zaposlenike da to učine u najavi početkom prošle sedmice, ali sada ovu direktivu čini obaveznom širom svijeta.

Pročitajte još: E3 2020 zvanično otkazan zbog Korona virusa

Twitter će i dalje plaćati izvođačima, radnicima po satu i dobavljačima za standardno radno vrijeme ako ne mogu obavljati svoje dužnosti od kuće. Kompanija će također pružiti nadoknadu troškova postavljanja kućnih ureda, kao i za roditelje koji će možda morati platiti dodatne troškove dnevnog boravka.

Tehničke kompanije uključujući Apple, Amazon, Microsoft i Google izdale su slične smjernice zaposlenima u raznim regijama, ali naredba Twittera za cjelokupnu globalnu radnu snagu od 4.900 zaposlenih jedna je od najjačih, ali usred trenutne pandemije koronavirusa.

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.