Informacija da je Ilon Mask (Elon Musk) postao najbogatiji čovjek na svijetu je došla kao rezlutat posljednjeg povećanja cijena akcija kompanije Tesla od 4.8%, što je izguralo Maska u prvi plan ispred osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeff Bezos). Sada je vrijednost finansija Ilon Maska prešla nevjerovatnih $190 milijardi, čitavu milijardu i po više od Džefa Bezosa, koji je držao mjesto broja jedan od oktobra 2018. godine.

 

Mask za sada na prvom mjestu

 

Ova dva internet preduzetnika su i rivali s obzirom da obojica imaju svoje privatne raketne kompanije SpaceX i Blue Origin, kojima se nadmeću u trci za let u svemir. Nevjerovatno je dostignuće Ilona Maska jer je u proteklih 12 mjeseci napravio vjerovatno najveće povećanje bogatsva u istoriji čovečanstva – za kratak period od manje od godinu dana, povećao je svoje finansije za više od 150 milijardi dolara. To se dogodilo zbog nevjerovatnog rasta akcija kompanije Tesla koja je u njegovom vlasništvu, a koja proizvodi električna vozila, čije su akcije u tom periodu porasle više od sedam puta, za nevjerovatnih 743%. Tome je doprinijela i inkluzija kompanije u 500 najvećih kompanija svijeta.

Ipak, Mask kao da je to očekivao, što sugerišu i njegovi tvitovi. Naravno, treba ukazati i da on nema tu količinu fizičkog novca, već je njegovo bogatstvo vezano za cijenu akcija njegove kompanije.

(PCpress)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.