Samsung je možda pojednostavio svoju liniju srednjeg dometa držeći se samo serije A i M, ali i jedna i druga serija su u zadnje vrijeme prenatrpane. I to se sada neće zaustaviti.

Samsung Galaxy M11 je u dolasku najvjerovatnije u bližoj budućnosti. Za ovaj uređaj je već sertifikovan od strane Wi-Fi alijanse, a nedavno je uočen na Google Play konzoli. Danas je čitav niz rendera za press ugledao svjetlost dana, zajedno sa listom specifikacija koje bismo trebali očekivati. Pa da vidimo.

Galaxy M11 bit će dostupan u crnoj, ljubičastoj i Sky Blue boji, kao što možete vidjeti iz rendera. Telefon će imati 6,4-inčni LCD ekran 720×1560 rezolucije s lijevo usmjerenim otvorom na vrhu gdje se nalazi 8 MP selfie kamera (s otvorom blende f/2.0).

Uređaj pokreće 1,8 GHz okta-core CPU, koji bi mogao ispasti da je onaj koji je ugrađen u Snapdragon 450 čipset, na šta je u prošlosti nagovještavao popis Google Play Console. To će biti u kombinaciji s 3 GB ili 4 GB RAM-a, te 32 GB ili 64 GB prostora za skladištenje podataka koji ćete moći proširiti putem MicroSD kartice do maksimalnih 512 GB.

Na zadnjoj strani nalazi se trostruko podešavanje kamere, koje se sastoji od 13 MP glavnog f/1.8 snapper-a, 5 MP f/2.2 ultra širokog i 2 MP f/2.4 dubinskog senzora koji će pomoći u stvaranju bokeh efekta za fotografije za portret mod.

Samsung Galaxy M11 ima bateriju kapaciteta 5000 mAh sa 15W snagom punjenja (preko USB-C priključka). Pokretaće Android 10 sa One UI 2.0 iz get-go. Takođe ima i 3,5 mm priključak za slušalice. Skener otiska prsta nalazi se na stražnjoj strani i podržaće otključavanje lica (iako je nesigurna raznolikost).

(IT mixer / GSMarena / Ytechb)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.