Japaski proizvođač stolica za gejming proizveo je rasklopivi krevet koji stane pod kancelarijski sto i namijenjen je umornim radnicima koji rade višestruke ili usko zbijene smjene

 

Japanska kompanija Bauhutte, inače specijalizovana za izradu stolica i stolova za gejming, u svoj je asortiman nedavno dodala rasklopivi krevet za spavanje na poslu, kojeg je moguće skloniti pod kancelarijski sto. Pitanje je da li činjenica da ovakav sto postoji dobra ili vrlo loša stvar?

Prema opisu proizvoda, ovaj krevet kapaciteta do sto kilograma namijenjen je radnicima u kancelariji. Famitsu ga opisuje kao sredstvo koje će radnicima omogućiti da pauzu za ručak zamijene pauzom za kratko spavanje.

Krevet je u sklopljenom stanju vrlo kompaktan i vrlo je lako da se skloni pod sto.

U rasklopljenom modu on nudi četiri odvojena madraca debljine 4 centimetra. Oni bi trebali da izdrže težinu prosječnog japanskog kancelarijskog radnika (koja, za razliku od našeg prosjeka, rijetko prelazi sto kilograma).

Da bi izbjegli optužbe da podilaze korporacijama koje iskorišćavaju svoje radnike, proizvođači ovog kreveta su naglasili i da ga je moguće koristiti u slučaju prirodne katastrofe.

Zašto ovaj rasklopivi krevet za spavanje na poslu privlači toliku kontroverzu. Prema izvoru, Japan je vrlo poznat kao mjesto gdje razvojni timovi za igre i animatori spavaju pod stolovima kada od količine posla ne stižu da odu kući.

Ovakve bi im stvari zaista mogle biti od koristi. Uprkos svemu, crunch je nešto što bi trebalo da se izbjegava i proizvodi poput ovog ne bi trebalo da se ‘podržavaju’.

Uostalom, nije nikakava slučajnost da Bauhutteov krevet lokalci zovu shachiku beddo (社畜ベッド) ili „krevet za korporativne robove“.

(Kotaku)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.