Kompanija Tesla je objavila zvaničnu dizajnersku skicu novog kompaktnog električnog automobila i otkrila plan za otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u Kini

 

Tesla planira da u Kini izgradi novi centar za istraživanje i razvoj, a objavljena je i skica koja najavljuje prvi kompaktni električni automobil.

Ovaj model bi trebalo da nađe svoje mesto ispod Teslinog Modela 3 i da predstavlja rivala Folksvagenovom električnom modelu ID.3.

Kompanija ovim putem poziva zainteresovane dizajnere i inženjere da se prijave za rad u novom Teslinom postrojenju u Kini.

Pročitajte još: Ilon Mask ima u planu da napravi tunele za električne automobile

Najnoviji potez Tesle u Kini još je jedan veliki korak ka dominaciji na lokalnom tržištu i priprema za osvajanje ostatka Azije.

Niko nije mogao da pomisli da će ubrzo doći do angažovanja dizajnera automobila za izradu kineskog modela Teslas. Međutim, Elon Musk vjeruje u koncept koji brzina sve rješava.

Kineski dizajnerski i istraživački centar neće stvoriti vozila samo za lokalno tržište, već i za ostatak sveta.

 

Gigafactory 3 u Šangaju

 

Kompanija Tesla je nedavno predstavila javnosti svoju prvu seriju Made-in-China Model 3. Musk je takođe službeno pokrenuo program Model Y u zemlji tokom događaja Gigafactory 3.

Smanjili su cijenu lokalnih proizvedenih električnih limuzina, što je rezultiralo velikim brojem narudžbi u zemlji.

Ako lokalno tržište već voli Model 3, uvođenje varijanti Tesla koja su usredotočene na kinesko tržište definitivno će generisati više interesa i pomoći još većoj prodaji.

Kako kažu analitičari kineske vlasničke kompanije Chuancai Securities, Model 3 potencijalni je „krava“ novca za proizvođača električnih automobila. Model 3 može lokalizovati izvor dijelova koji će dovesti do boljih marži i boljih uslova čak i podstaknuti prodaju svojih vozila u Kina.

Priča o Tesli u Kini do sada je bila nevjerovatna. Njegov Gigafactory 3 u Šangaju popeo se iz blatnjavog polja i proizveo svoja prva vozila u samo 10 mjeseci. Trenutno, njegova proizvodnja dostigla je 3.000 jedinica nedeljno i planira da dosljedno povećava proizvodnju jer se u proizvodnju upošljava još radnika.

Tesla će vjerojatno dobiti određeni tržišni udio od lokalnih proizvođača EV-a, ali konkurencija je dobrodošla na tržištu automobila koje je usporilo u posljednjih godinu dana.
Kineska vlada, koja želi poboljšati kvalitet vazduha u zemlji, takođe pruža podršku koja će pomoći Tesli da privuče više potrošača da kupuju svoja nova energetska vozila.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.