WordPress je predstavio novog pomoćnika za AI pisanje, Jetpack AI, koji dolazi iz Automattic-a i biće integrisan u uređivač teksta WordPress-a

 

Novi pomoćnik u WordPress-u Jetpack AI može da generiše sadržaj na osnovu korisničkih upita, kao što su članci, liste ili tabele, koristeći generativnu AI tehnologiju. Dodatno, asistent može da prilagodi ton objave kako bi prenio željenu poruku, u rasponu od informativnog do humorističnog ili čak sarkastičnog.

Prema navodima kompanije, pomoćnik može lako da se integriše sa WordPress.com i svim stranicama koje pokreće Jetpack.

Njegov intuitivni interfejs vam omogućava da se bavite AI kao da razgovarate sa kolegom. Ovaj moćni alat vam omogućava da generišete raznolik sadržaj na komandu, smanjujući vrijeme i trud koji trošite na kreiranje sadržaja.

Kada kreirate objavu ili stranicu, svom sadržaju možete dodati blok ‘AI Assistant’. Zatim jednostavno ukucajte prompt na prirodnom jeziku i AI asistent će generisati tekst na osnovu njega. Osim generisanja ideja za sadržaj, pomoćnik takođe može da kreira strukturirane liste i tabele unutar vašeg blog posta.

 

Jetpack AI podržava 12 jezika

 

Prema Automattic-u, njihov novi AI asistent može da podrži 12 jezika, uključujući hindi, engleski, španski, francuski, kineski i korejski. To znači da pisci mogu da kreiraju sadržaj na svom maternjem jeziku i kasnije ga prevedu na više jezika. Osim toga, pomoćnik pruža poboljšane funkcije ispravljanja pravopisa i gramatike u odnosu na one ugrađene u WordPress.

Blok Jetpack AI Assistant nudi besplatnu probnu verziju koja korisnicima omogućava da pošalju do 20 zahtjeva. Međutim, da bi nastavili da koriste funkciju nakon probnog perioda, korisnici će morati platiti mjesečnu naknadu od 10 američkih dolara.

Ako isprobate AI Assistant besplatno da poboljšate kreiranje sadržaja dobijate:

  • Kvotu od 20 zahtjeva
  • Promptno generisanje sadržaja
  • Generisanje teksta, tabela i lista
  • Prilagodljivo podešavanje tona
  • Vrhunsku korekciju pravopisa i gramatike
  • Generisanje naslova i sažetka

Alat je pokazao svoju sposobnost da sažima post na blogu u naslov. Možete da prilagodite ton svog teksta tako da savršeno odgovara vašem željenom stilu. Korisnici mogu da biraju između opcija kao što su „formalno“ , „provokativno“ i „šaljivo“. Mogu čak i da proizvedu cijeli blog post na osnovu jednog pitanja.

(IT mixer)