Gmail nudi brojne prednosti korisnicima, uključujući integraciju Google diska, zakazivanje e-pošte, bolju pretragu, blokiranje neželjene pošte, segregaciju e-pošte u pristigloj pošti i još mnogo toga. Mnogi od nas propuštaju ove sjajne karakteristike s obzirom da smo i dalje zaglavljeni s pružateljima usluga e-pošte koji ne pružaju karakteristike koje zapravo želimo. Ako i dalje koristite Yahoo ili HotMail ili bilo koje druge e-mail usluge, ali želite uživati ​​u funkcijama koje Gmail nudi, postoje načini za migraciju s tih usluga i na Gmail bez gubitka bilo kojeg važnog podataka. Evo kako možete prebaciti podatke i kontakte e-pošte s Yahoo pošte i HotMaila u Gmail.

 

Kako prebaciti email podatke s Yahoo-a na Gmail

 

Da biste prenijeli sve podatke e-pošte s Yahooa na Gmail, potrebno je da se prijavite na svoj Gmail račun putem internet preglednika. Nakon što ste prijavljeni, kliknite ikonu „Settings Gear“ u gornjem desnom uglu Gmail primljene pošte da biste otkrili padajući meni.

Kako prebaciti email poruke i kontakte s Yahoo-a na Gmail (Foto: Screenshot Gmail)
Kako prebaciti email poruke i kontakte s Yahoo-a na Gmail (Foto: Screenshot Gmail)

 

Sada kliknite na „Postavke / Settings“ i odaberite karticu „Računi i uvoz / Accounts and Import“ koja je dostupna pri vrhu stranice postavki. Sada kliknite na ‘Uvezi poštu i kontakte / Import mail and contacts’ i unesite svoju Yahoo adresu e-pošte u propisani okvir za unos i kliknite ‘Nastavi / Continue’. Gmail će pronaći vašu Yahoo adresu i otvoriće novi prozor kako biste omogućili da se prijavite na vaš Yahoo račun. Nakon što se prijavite, od vas će se zatražiti da date dozvolu za prienos podataka putem e-pošte. Kliknite na „Slažem se“ i zatvorite prozor.

Sada, na prvom prozoru, odaberite šta želite da uvezete. Možete i uvesti i kontakte i e-poštu s Yahoo Maila u Gmail. Kliknite na „Start import“ i kliknite „OK“ da biste završili uvoz.

Kako da prebacite Hotmail podatke u Gmail (Foto: Screenshot Google)
Kako da prebacite Hotmail podatke u Gmail (Foto: Screenshot Google)

Procedura za prenos podataka e-pošte s HotMaila na Gmail je ista kao i Yahoo u Gmail. Trebate otići u Gmail postavke> Računi i uvoz> Uvoz pošte i kontakata> unesite svoju HotMail adresu. Sada se prijavite na svoj HotMail račun u novom prozoru koji iskoči i dodjeljuje dozvolu. Zatvorite ovaj prozor i odaberite želite li prenijeti kontakte, podatke e-pošte ili oboje u prethodnom prozoru. To je to.

Procedura je ista i u slučaju da prelazite na drugi gmail račun.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.