Mnogi korisnici Facebook Messenger-a su imali poteškoće kada su htjele zatvariti ili minimizirati poruke za chat kada koriste desktop verziju Facebook-a

 

Nedavno je otkriven bag koji dovodi do toga da korisnici Facebook Messenger-a ne mogu zatvoriti ili minimizirati poruke za chat bez obzira na to koliko pritiskaju „X“ dugme u gornjem desnom uglu pregledača.

Ovo frustrira mnoge, jer brojni prozori za chat mogu da zauzmu značajan dio nečijeg ekrana. Štaviše, postoji rizik da nećete moći brzo da zatvorite privatni razgovor ako vas neko iznenada pogleda preko ramena.

Mnogi su možda pomislili da je greška lokalna, ali u stvari, to je široko rasprostranjen problem s kojim se korisnici Facebook-a susreću širom svijeta.

Ali, ukoliko još uvijek ne možete zatvoriti ili minimizirati Facebook Messenger poruke za Chat, niste u potpunosti bespomoćni.

Privremeno rješenje problema leži u kontrolama koje korisnički interfejs Facebook-a već nudi, jer pritiskanje „X“ tastera predstavlja samo jedan od tri načina da se zatvori taj prozor.

Prvo rješenje je da upotrebite tastaturu. Pomjerite kursor miša i kliknite na chat prozor kako biste ga obilježili, a potom samo pritisnite Esc (Escape) taster na tastaturi.

Drugo rješenje je skriveno. U donjem desnom uglu ekrana, postoji lebdjeće sivo dugme, koje omogućava otvaranje praznog prozora za chat i započinjanje razgovora sa nekom osobom. Kada je jedan ili više prozora otvoreno, približavanje kursora miša ovom tasteru otvara dodatno dugne sa tri tačkice. Ono nudi dve opcije: „Close all chats“ ili „Minimize open chats“.

Ovo rješenje je posebno korisno u situacijama kada ste otvorili previše prozora sa razgovorima i ne možete da ih se otarasite zbog pomenutog baga.

(IT mixer)