Funkcija „Flipside“ služi za pravljenje nove, privatne strane korisničkih profila

 

Instagram je predstavio svoju novu funkciju „Flipside“, nakon što je sa njom eksperimentisao u proteklih nekoliko mjeseci.

Funkcija je slična konceptu „finsta“, gdje korisnici Instagrama imaju poseban, privatniji nalog osim svog glavnog javnog profila. Ovo omogućava korisnicima da imaju privatnost, a da nemaju potrebe za kreiranjem potpuno novog naloga.

Instagram funkcija Flipside
Instagram Flipside

Kao što možete vidjeti na ovoj slici gore, koju je podijelio stručnjak za društvene mreže Met Navaro, Instagramova opcija „Flipside“ pruža alternativni prostor profila koji je dostupan samo vama i vašim odabranim vezama.

 

Ključnih detalji o funkciji Instagram Flipside

 

Funkcija Instagram Flipside stvara posebnu, privatnu oblast unutar Instagram profila korisnika. Ovaj prostor je namijenjen za dijeljenje sadržaja koji korisnici mogu smatrati ličnim ili manje uglađenim od onoga što dijele na svojim javnim profilima.

Pristup korisničkoj Flipside uključuje prevlačenje nadole na njihovom profilu, što korisnicima olakšava prebacivanje između javnog i privatnog sadržaja.

Korisnici takođe mogu da uređuju svoj Flipside profil sa jedinstvenom slikom profila, imenom i biografijom koja se razlikuje od njihovog javnog profila.

 

Namijenjen mlađim korisnicima?

 

Još 2022. godine, šef Instagrama Adam Moseri rekao je da korisnici IG-a objavljuju mnogo više u pričama i šalju mnogo više DM-ova nego što su objavljivali na svom glavnom feed-u. Kao rezultat toga, Instagram je od tada dodao bilješke u prijemnom sandučetu kako bi podstakao privatne interakcije, kolaborativne kolekcije Instagram objava koje se mogu dijeliti sa određenim korisnicima i DM kanale, gdje možete da pratite korisnike visokog profila.

Flipside se takođe proširuje na prethodne eksperimente Instagrama kako bi omogućila upravljanje više profila, tako da možete imati različite ličnosti u aplikaciji.

Hoće li zaživjeti? Teško je reći, ali pretpostavljamo da je namijenjen mlađim korisnicima, koje Instagram zaista želi da zadrži, jer umjesto toga odlaze na TikTok i Snapchat. Notes se pokazao popularnim među tinejdžerima, a možda će i Flipside, pružajući još jedno sredstvo za Instagram da olakša veći angažman, u skladu sa trendovima.

(IT mixer)