Tokom ovogodišnjeg Sajma potrošačke elektronike (CES 2024), Google je najavio da će Google aplikacije uskoro biti dostupne u više automobila, uključujući Nissan, Ford i Linkoln

 

Ugrađene Google aplikacije kao što su Google Maps, Google Assistant i druge na Google Play biće direktno dostupni na ekranu automobila ovih brendova.

Google Assistant je podrazumijevani glasovni asistent, ali Alexa je takođe ugrađen kao alternativa. Asistent vam omogućava da prilagodite temperaturu, tražite informacije, pronađete odredišta ili promijenite radio stanicu, sve bez mrdanja prsta.

Moguće je igrati igrice na ekranu osjetljivom na dodir, birajući sa rastuće liste dostupne na Google Play, uključujući Fordovu ekskluzivnu verziju trkačke igre Asfalt i Nitro 2. Možete se i povezati na kontrolor za igre sa omogućenim Bluetooth-om za još impresivnije iskustvo.

carVertical banner - sponsored

Takođe možete da gledate video zapise i strimujete svoje omiljene filmove i TV emisije pomoću aplikacije kao što su YouTube, Prime Video.

Google je takođe otkrio nove funkcije za automobile sa ugrađenim Google aplikacijama. Jedna od njih je mogućnost slanja planiranih putovanja korisnika putem Android ili iOS aplikacije Google Maps u njihove automobile.

 

Google Crome u Volvu i Polestaru

 

Pored toga, Google Chrome takođe počinje da se pojavljuje u Polestar i Volvo automobilima u beta verziji. Prisustvo Chorme-a će omogućiti korisnicima da istražuju web stranice, pa čak i pristupe njihovim markerima dok parkiraju. Ovaj pretraživač će biti dostupan za više automobila kasnije ove godine.

Google takođe dodaje PBS KIDS i Crunchyroll na svoju listu aplikacija za vozila kako bi korisnicima i njihovoj deci omogućio pristup više zabavnog sadržaja.

A da bi vozačima omogućili brz način da paze na promjene vremenskih uslova, Google-ove ugrađene aplikacije za automobile sada uključuju The Weather Channel. Korisnicima će obezbjediti prognoze po satu, kao i upozorenja i radar na njihovoj kontrolnoj tabli, tako da više ne moraju da provjeravaju svoje telefone.

Pored modela Nissan, Ford i Lincoln koji su lansirani ove godine, Google će pokrenuti Google aplikacije na Porsche automobilima, za koje se očekuje da će biti lansirane 2025. godine.

(IT mixer)