LinkedIn je platforma koja je nešto između interaktivne biografije i sajma za zapošljavanje, pa je zbog toga ozbiljna i jasno koncipirana, te se razlikuje od onih koje služe za zabavu.

To bi uskoro moglo da se promijeni, a kroz novu stories funkciju koja Linkedin platformu podiže na drugi nivo, te joj obezjbeđuje ostanak u trci za što više korisnika.

Nova opcija se opisuje kao još jedna alatka za pospješivanje poslovne komunikacije, a cilj je da platforma bude u skladu sa vremenom u kojem živimo. Tako bi Linkedin stories trebalo da „opuste“ inače formalnu komunikaciju, mada mnogi u tome vide tek želju da se bude u trendu i da se izađe izvan dosadnih i uniformisanih korporativnih identiteta.

Stories su prvo stigle na Snapchat još 2013. godine, da bi ideju kasnije preuzeo i Instagram, a potom i Facebook, WhatsApp i YouTube. Nema garancija da će i LinkedIn na kraju učiniti isto, al se funkcija testira, te se najavljuje da bi do većeg broja korisnika mogla da stigne u narednih nekoliko mjeseci.

(The Verge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.