Direktna mrežna veza i interoperabilnost identiteta omogućavaju korisnicima da pokvećaju radne kapacitete preko Microsoft i Oracle oblaka

Microsoft i Oracle postaju partneri u oblaku, dozvoljavajući svojim klijentima da povećaju poslovni kapacitet svog preduzeća u Microsoft Azure i Oracle Cloud. Direktna mrežna veza i interoperabilnost identiteta između dva oblaka će takođe omogućiti korisnicima da neprimjetno migriraju poslovne kapacitete i podatke, kažu kompanije.

Korisnici mogu pokrenuti jedan dio posla unutar Azure i drugi dio u Oracle Cloud-u. Ovaj potez takođe znači da se Azure usluge kao što su Analytics i AI mogu povezati sa Oracle Cloud uslugama kao što je Autonomna baza podataka. Korisnici bi mogli, na primjer, pokrenuti Oracle JD Edwards na Azure i Oracle Autonomous Database koja radi na Exadata infrastrukturi u Oracle Cloud-u.

Microsoft-Oracle partnerstvo naglašava sljedeće nove mogućnosti:

  • Povezivanje Microsoft Azure i Oracle Cloud kako bi se omogućilo proširenje lokalnih podatkovnih centara na oba oblaka. Sposobnost je u početku dostupna u SAD-u, s planovima za proširenje na druge države.
  • Jedinstveno upravljanje identitetom i pristupom putem iskustva sa jednom prijavom i automatizovanom opremom za upravljanje resursima na oba oblaka. Oracle aplikacije mogu koristiti Azure Active Directory kao davatelja identiteta za uslovni pristup.
  • Primjena Oracle aplikacija na Azure, uključujući Oracle E-Business Suite, Oracle PeopleSoft, Oracle Retail, Oracle Hyperion i Oracle JD Edwards, na Azure sa Oracle bazama podataka, uključujući Oracle RAC, Oracle Exadata i Oracle Autonomous Database implementirane u Oracle Cloud.

Oracle rješenja podržana na Azure

Model saradničke podrške će biti ponuđen da pomogne IT organizacijama da iskoriste nove mogućnosti. Takođe, kao dio aranžmana, Oracle Database će nastaviti da radi u Microsoft Azure na različitim operativnim sistemima, uključujući Windows Server i Oracle Linux.

Microsoft i Oracle nude besplatne probne verzije na Microsoft Azure web stranici i Oracle web stranici.