Ako ste u mogućnosti došlo je vrijeme da u 2019-oj kupite novu konzolu za igranje, jer su neki od vodećih brendova nedavno su objavili verzije s poboljšanim hardverom kao PS4 PRO i MicrosoftXbox One X konzole ili nove verzije PlayStation VR-a.

Microsoft, Sony i Nintendo nastavljaju svoju bitku za svakog igrača. Ako ste u nedoumici koju da izaberete mi vam možemo skrenuti pažnju na Sony PlayStation 4 Pro koja je po mišljenju mnogih za nijansu bolja od ostalih.

 

Naš izbor i njihove namjene

 

PlayStation 4 Pro

Mnogi ne mogu da poreknu da je PlayStation 4 Pro najbolja verzija najpopularnije konzole za igranje koja sa boljom grafikom i performansama prebacuje na viši nivo.

PS4 Pro konzola je optimizovana kako bi vaše igre izgledale nevjerovatno oštre na 4K TV izlazu.

Sve što treba da uradite je da uključite režim pojačanja da biste PS4 igrama omogućili pristup poboljšanoj snazi PS4 Pro.

Za HD TV Poboljšane igre, novi PS4 vam omogućava da iskoristite prednosti bržih brzina snimanja i još mnogo toga.

Komplet takođe prikazuje neverovatno živahnu i životnu paletu boja kao i HDR tehnologiju. 4K tehnologija ovog PlayStationa vam omogućava da gledate filmove, prikazujete i strimujete 4K video zapise na vaš PS4 Pro.

PlayStation 4 Pro uključuje i Dual Shock kontroler i AC adapter. PS4 je tako još od svoje premijere ostao nenadmašna platforma kada je riječ o broju, kvalitetu i popularnosti dostupnih igara, a kada ih zaigrate na moćnoj PS4 Pro verziji doživljaj je nenadmašan.


 

Xbox One X

Ovo je definitivno jedna od najjačih igračkih konzola ikada. Sa 4K HDR rezolucijom i ugrađenim Blu-ray plejerom nudi mogućnosti za igranje najzahtjevnijih igara i uživanje u sadržaju najvećeg mogućeg kvaliteta.

Sva ta snaga je dizajnirana da pokrene ono što mnogi smatraju sledećim velikim merilom za mainstream gaming: 4K rezoluciju.

Četiri puta viši od sadašnjeg standarda 1080P, 4K nudi jasnije detalje i realističnije vizuelne efekte. Siguran izbor svih onih koji žele beskompromisan užitak gledanja filmova i igranja u 4K HDR rezoluciji.

Od lansiranja konzole, mnoge igre su ažurirane tako da podržavaju 60 slika u sekundi i reprodukciju na 4K na Xbox One X.

Vizuelne slike u ažuriranim igrama su oštre, a HDR donosi intenzivne sviјetle i mutne sjenke na način na koji nijedna druga konzola se ne može replicirati.


 

Nintendo Switch

Nintendo Switch je dizajniran da odgovara vašem životu, transformišući se iz kućne konzole u prenosni sistem u trenu.

Tako dobijate više vremena za igranje igara koje volite, kako god želite. Nintendo je nakon manje ili više popularnih Wii i Wii U verzija odlučio da ponudi punokrvnu igračku konzolu zapakovanu u 6,2 inčni LCD tablet.

Nintendo Switch je hibridna prenosna konzola na kojoj se bez problema možete ili igrati dok ste u pokretu ili je kod kuće povezati na televizor, monitor ili projektor i uživati u satima i satima zabave igrajući već standardno odlične Nintendo igre.

Nintendo Switch ima Joy-Con kontroler na svakoj strani konzole koji rade zajedno.

IR kamera u Joy-Con (R) može detektovati oblik, kretanje i udaljenost objekata snimljenih fotoaparatom.

Na primer, on može da prepozna oblik ruku igrača, kao što je kada pravite kamen, papir ili makaze. Sa ovom funkcijom, postoji više mogućnosti igranja nego ikad!


 

Nintendo SNES Edition

Minijaturna verzija originalnog Super Nintenda oduševiće sve koji su s Nintendom odrastali prije nekih 30-ak godina.

Retro dizajn konzole i kontrolera, klasik i svojevrsni must-have svima nama koji smo odrasli uz Super Mario Kart ili podjednako popularnog Street Fightera.

Konzola dolazi sa 20 najpopularnijih retro naslova koji će pobuditi nostalgiju kod svakog gejmera.

Potpuno nova funkcija vam omogućava da premotate minut ili više na osnovu posljednje tačke suspendovanja vaše igre. Svaka igra može uštedjeti do četiri suspendirane točke.

Nintendo SNES Edition  je vremenska kapsula koju se definitivno isplati kupiti!

 

Sa igračkom konzolom dolazi i virtuelna realnost

Uz listu najboljih igračkih konzola treba spomenuti i neke od neizostavnih dodataka za igračke konzole. I dok Xbox One wireless gamepad i nakon dugih pet godina i dalje ne silazi s liste najboljeg gamepada ikad, ovde ćemo spomenuti dodatke za igračke konzole za koje verujemo da će vrhunac svoje popularnosti tek doživeti narednih meseci i godina.

U iščekivanju za ovu godinu najavljenog Oculus Questa, prve igračke konzole napravljene za virtualnu realnost, dostupne su nam VR naočare za igračke konzole kao PlayStation VR headset ili HTC Vive VR headset za igranje PC igara.

Da nam zaista sledi doba virtuelne realnosti potvrđuje gomila uređaja i sadržaja koja nas preplavljuje proteklih godinu-dve. VR ideja nikako nije nova, cirkuliše po tech krugovima već godinama, ali je tek relativno nedavno prekoračila dugo nedostižne granice.

Još je Googleov Cardboard svima sa smartfonom dao da naslute sve mogućnosti svojih sofisticiranih naslednika. A danas, VR uređaji kao HTC Vive PRO ili Oculus Rift zaista pomeraju granice doživljaja realnosti.

Gotovo svi vrhunski gejmerski brendovi imaju svoj model VR naočara – od Sonya, Acera, Asusa ili Samsunga, a trendu su se priključili i proizvođači dodatne gejmerske opreme kao što su Trust ili Renkforce.

A sa ovogodišnjem CES-a krenule su i glasine da će i Apple izdati svoje VR naočare do 2020. godine. Jedno je sigurno, VR je nova dimenzija gejminga.

(svet komjutera)