Microsoft će predstaviti uvod u DirectStorage API na GDC događaju 22. marta, zajedno s nekim savjetima i trikovima za početak

 

Tehnološki gigant Microsoft najavio je da svoj DirectStorage API stavlja na raspolaganje programerima igara kako bi u potpunosti iskoristili brzinu najnovijih uređaja za skladištenje podataka.

DirectStorage će omogućiti brže vrijeme prelaza nivoa i učitavanje igara. Takođe će ponuditi više tekstura i manje iskačućih prozora u igrama.

DirectStorage predstavlja tehnologiju brzog učitavanja igara, koju je razvio Microsoft, a objavljena je uz Xbox Series X i S konzole.

“U septembru 2020. najavili smo da će DirectStorage doći na Windows, a nakon prikupljanja povratnih informacija tokom našeg pregleda za programere, stavljamo ovaj API na raspolaganje svim našim partnerima za isporuku s njihovim igrama”, objavila je kompanija u blogu.

Ističe se da DirectStorage koristi prednosti modernih NVMe SSD-ova, koji mogu da isporuče nekoliko gigabajta u sekundi, kako bi se igre učitavale brže nego ranije.

Microsoft DirectStorage API

“Ako želite da svoj računar pripremite za korišćenje prednosti DirectStorage igara, imamo nekoliko prijedloga. DirectStorage je kompatibilan sa Windows 10 uređajima, ali Windows 11 ima ugrađene najnovije optimizacije skladištenje i naš je preporučeni put za igranje igara,” kažu iz kompanije.

Microsoft je sredinom 2021. godine objavio verziju tehnologije namijenjenu developerima, ali trenutno još uvek nema dostupnih igara sa DirectStorage.

Jedna od prvih igara, koje će iskoristiti prednosti tehnologije, je Forspoken, a Square Enix će je objaviti u oktobru za Windows i PS5.

Microsoft će predstaviti i demonstrirati DirectStorage tokom GDC događaja krajem marta, kada ćemo vidjeti i kako funkcioniše u Forspoken igri.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.