Microsoft je upravo najavio niz novih proizvoda pri čemu su Surface Book 3 i Surface Go 2 najvažniji. Ne postoje neke značajne promjene dizajna Book 3, ali podešavanja ispod haube su značajna, dok Surface Go 2 ima oboje. Pa krenimo redom:

 

Microsoft Surface Book 3

 

Najveća promjena u Surface Book 3 su najnoviji Intel procesori 10. generacije na ploči. Kompanija zadržava oba ukusa – 13,5-inčnu i 15-inčnu varijantu. Prvi se može konfigurisati s Core i5 i Core i7 procesorima s osnovnim modelom koji počinje od 1.599 USD, dok će osnovni model s diskretnim Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q GPU-om koštati 1.999 dolara.

15-inčni model se takođe može konfigurisati do Core i7 čipova, ali što je još važnije, Microsoft sada nudi Nvidia GeForce GTX 1660Ti i Quadro RTX 3000 GPU-ove kao opciju. Ovaj drugi počinje od 3.499 dolara.

Iz kompanije kažu da je Surface Book 3 izgrađen s dizajnerima, inženjerima, programerima i igračima na umu. I zato konfiguracije sada mogu ići do 32 GB RAM-a i do 2TB PCie NVMe SSD.

 

Surface Go 2

 

Prelaskom na Surface Go 2, najmanji tablet u porodici Surface dobija preuređivanje izvana i iznutra. Pa, što se tiče prednje strane Ekran je narastao u veličini od 10 inča do 10,5″, ali tijelo se nije promijenilo. To znači da su okviri ovog puta znatno tanji, a rezolucija je skupljena do 1920 x 1280, a još uvijek zadržava tu 3:2 razmjeru.

Pentium Gold CPU i dalje dolazi kao osnovna opcija za 399 dolara, ali tu je i nova, 8. generacija Core m3 opcije. Ovaj drugi takođe dolazi s nadograđenih 8GB RAM-a i 128GB SSD-a za 629 dolara. Možete odrediti i varijantu Pentium Gold i to će vas koštati 80 dolara manje. Tip Cover ponovo se naplaćuje 99 dolara i prodaje se zasebno.

Nadogradnja u odjeljku za baterije takođe ide na ruku, tako da bi baterija trebala potrajati 10 sati. LTE povezivanje je takođe dodato, ali samo za vrhunsku Core m3 konfiguraciju za 729 dolara.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NUw8jZl1hX0&feature=emb_title

 

Surface Headphones 2

 

Konačno, Microsoft je najavio prateće Surface slušalice nazvane Surface Headphones 2. Karakteristika središnjeg dijela i dalje je aktivno poništavanje buke, što je podesivo. ANC je također podešen za ljudske glasove, tako da bi u tom pogledu trebao biti bolji. ANC telefoni obično se muče s tim. Dostupna je nova opcija crne boje.

Nova verzija slušalica povećava Bluetooth na 5.0 i u skladu je s Qualcommovim aptX Bluetooth kodekom. Čašice za uši sada se mogu okretati za 180 stepeni, a vijek trajanja baterije iznosi 20 sati u odnosu na prethodnu generaciju koja je mogla izgurati 15 sati.

Nisu izvršene druge izmjene i cijena je još uvijek 249 dolara, a biće dostupna od 12. maja.

Microsoft Surface Headphones 2
Microsoft Surface Headphones 2

 

Surface Dock 2 i Microsoft USB-C Travel Hub

 

Kompanija je takođe predstavila novu verziju Surface Dock 2 stanice, koja daje mogućnost povezivanja s monitorima, dodacima i dodatnom pohranom može vam pomoći u postavljanju vrhunskog radnog prostora. Surface Dock 2 pomaže vam da proširite svoj radni prostor jednostavnim magnetnim klikom i pruža brže punjenje, veće brzine prenosa podataka i alate za upravljanje preduzećima koje su ljudi tražili. Tu je i novi multi-port Microsoftov USB-C Travel Hub koji će vam pružiti više načina za povezivanje s mrežama, ekranima i USB-C ™ dodacima kada ste u pokretu. Surface Dock 2 košta 259,99 USD, a Microsoftov USB-C Travel Hub će se prodavati po cijeni od 99,99 USD. Oba dodatka će se početi isporučivati kupcima kasnije ovog mjeseca na odabranim tržištima.

 

Microsoft Surface Dock 2
Microsoft Surface Dock 2

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.