Tehnološki gigant pokrenuo je „bug bounty“ program za lov na greške za svoju Xbox Live mrežu.

 

Microsoft je lansirao program za lov na greške posebno za Xbox Live mrežu i usluge, a lovcima na bugove plaća i do 20.000 USD. Kao i bilo koji drugi program za stvaranje bugova, isplata zavisi od ozbiljnosti sigurnosne ranjivosti i kreće se od 500 USD.

Pročitajte još:

Sigurnosne rupe koje ostavljaju Xbox Live mrežu ugroženu spoofing napadima mogu, primjerice, zaraditi istraživačima i do 5.000 dolara. Eksploatati za daljinsko izvršavanje donose najviše novca – od 10 000 do 20 000 dolara – ukoliko već nisu ranije prijavljene za najnoviju verziju Xbox Live.

Oni koji žele poslati prijavu moraće uključiti izvodljive korake kako bi mogli zatražiti nagradu. I dok program pokriva prilično nekoliko različitih vrsta ranjivosti, neke stvari nisu uključene, poput pitanja DDoS i preusmjeravanja URL-ova.

Program Xbox Live samo je jedan od programa za lov na greške koje Microsoft nudi za svoje proizvode i usluge. Neki od njih imaju ograničenje nagrade u iznosu od 15 000 američkih dolara, ali najveći program u cjelini obećava do 300.000 dolara za najteže ranjivosti koje se nalaze u kompanijskim uslugama kompjuterskog oblaka Azure.

(Endgadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.