OnePlus pametni telefoni su nepopularni zbog nedostatka podrške za Qi bežično punjenje. Međutim, to se sada mijenja. Primjećeno je da se kompanija pridružila Wireless Power Consortium-u (WPC), grupi standarda koja upravlja Qi bežičnim punjenjem, kako je izvijestio MobileScout.

OnePlus priključen WPC grupi standarda
OnePlus priključen WPC grupi standarda

Nedostatak bežičnog punjenja bila je jedna od upečatljivih rupa u OnePlus liniji koja se svake godine povećava, pogotovo što su OnePlus telefoni postajali sve bolji i bolji i počeli da se takmiče sa drugim vrhunskim pametnim telefonima. Uprkos tome, izvršni direktor OnePlus-a Pete Lau ranije je bio prilično nezainteresovan za bežično punjenje. Ranije ove godine, na The Vergecast, Lau je komentarisao da je čak i 10 W brzo bežično punjenje presporo i „neije vrijedno“ u odnosu na ožičeno brzo punjenje Warp Charge koje trenutno nude OnePlus telefoni.

Već se priča da će se OnePlus ove godine ponuditi bežično punjenje, barem na vrhunskom modelu OnePlus 8 Pro. Činjenica da se OnePlus pridružio WPC-u samo pojačava mogućnost da bi te glasine mogle biti istinite.

Pročitajte još:

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.