Microsoft predstavio Surface GO 2 tablet, sa većim ekranom i boljim performansama nego njegov prethodnik, sa pristojnom cijenom od 400 dolara

 

Kao što je IT mixer već najavio, Surface Go 2 tablet sa poboljšanim ekranom od 10.5 inča i 8. generacijom Intel Core M procesora, donosi poboljšanje performansi za 64 procenta u odnosu na svog prethodnika.

Sada, za istu cijenu, korisnici dobijaju i LTE povezivanje ali i dva mikrofona za viši kvalitet razgovora u video pozivima.

Dimenzije najslabijeg predstavnika Surface porodice Microsoft sa novim proizvodom nije se mijenjao, tako da je i dalje težak poput prosječnog tableta, oko 0.5 Kg.

Nažalost, cover, tj, pomoćna tastatura koja ga pretvara u laptop, prodaje se posebno i košta 100 dolara.

Ove godine, Go 2 ima neuporedivo manje ivice nego njegov prethodnik. Iako nisu poput onih na premium tabletima, lijepo je i korisno to vidjeti i na modelu od 400 dolara.

Za tu cijenu dobijate i 4GB RAM-a, 64GB eMMC skladišta i Pentium Gold 4425Y procesor (koji je samo 100Mhz brži od prethodnog procesora).

Sada imate i mogućnost da doplatite za brži Core m3 Intel-ov procesor 8. generacije, sa 8GB RAM-a i 128 SSD-om. Naravno to će vas koštati ipak skoro 200 dolara više.

LTE opcija će sigurno naći svoju publiku. Međutim, cijena će da skoči na 780 ili 880 dolara za model koji vam odgovara. U prodaji u SAD će se naći od 12. maja, a nešto kasnije i u ostatku svijeta.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.