Motorola tokom ljeta nije predstavila svoj pametni telefon na preklop, ali će se to definitivno dogoditi prije kraja ove godine.

Pouzdani izvor blizak kompaniji je za CNET kazao da će pametni telefon na preklop biti predstavljen javnosti prije kraja ove godine, ali još uvijek nije poznato kada će početi prodaja.

Ovaj uređaj će slijediti korake Samsungovog Galaxyja Fold-a, kao i Huaweijevog Matea X.

Preklopni uređaji se razvijaju u različitim oblicima i dizajnima, a svima je zajedničko to što su odgađani i po nekoliko puta.

Motorola je danas dio elektronskog giganta Lenovo te na svom preklopnom pametnom telefonu radi s ciljem oživljavanja brenda Razr. Međutim, za razliku od Galaxyja Fold i Matea X, koji se „rasklapaju“ te iz forme mobitela postaju tableti, Motorolin uređaj će se sklapati kao legendarni Razr preklopni telefoni.

Borbe koje su iskusili Samsung, Huawei i drugi proizvođači mobilnih uređaja su vjerovatno iste poteškoće s kojima se Motorola suočava.

Sklopivi ekrani su osjetljiviji od uobičajenih zaslona pametnih telefona. Napravljeni su od plastike (sklopivo staklo još nije dostupno), što znači da se mogu lako ogrebati.

Motorola vjerovatno takođe gleda kako bi vidjela odgovor i reakciju potrošača na prve preklope konkurencije, izjavila je analitičarka Creative Strategies Carolina Milanesi.

Samsung i Huawei su već pokazali svoje modele, a o Motorolinom smartfonu zasad nema detalja.

(IT mixer / Klix)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.