Kad su već napravili patike iz kultne filmske franšize Povratak u budućnost, u Nike-u su odlučili napraviti i pametne patike koje kontrolišete pametnim satom ili mobilnim telefonom. Jedino što ne rade (još) jest da vam same skoče na stopala.

Naziv najnovijih Nike pametnih patika je Adapt Huarache, koje su toliko ukorak s vremenom, da je korišćenje ruku za njihovo obuvanje svedeno na minimum.

Nike Adapt Huarache pametne patike (Foto: Nike)
Nike Adapt Huarache pametne patike (Foto: Nike)

Nike Adapt Huarache patike su toliko pametne, da im se i glasovno može naređivati pomoću pametnog sata ili smartfona putem iOS ili Android aplikacije. Postoji čak pet naredbi koje možete izvesti, među kojima su vezivanje, odvezivanje, provjera statusa baterija ili promjena boje LED svjetla koja se nalaze ugrađena sa strane.

Kod pametnog sata, tu se prvenstveno misli na Apple pametni sat. Tako da ako bi ste nabavili ovakve patike a imate Apple pametni sati ili iPhone, jednostavno nazujete patike i izdate komandu „Hey Siri, lace up my sneakers“ i gotovo, spremni ste za izlazak.

Pogledajte još: Steve Wozniak tvrdi: “Apple Watch je najbolji gedžet na svijetu”

Baterija u patikama traje 14 dana i puni se bežičnim putem.

Cijena ovog zadovoljstva iznosi 350 dolara.

(IT mixer / ZimoEngadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.