MSI i Mercedes AMG Motorsport su predstavili laptop Stealth 16, dizajniran da proslavi prirodu fokusiranu na performanse oba brenda

 

Na ovogodišnjem Computex-u, kompanija je najavila svoju vjerovatno najupečatljiviju saradnju sa brendom do sada, najavljujući MSI Stealth 16 Mercedes AMG Motorsport laptop.

Ovo je specijalno izdanje Stealth 16, sa elementima dizajna inspirisanim Mercedes AMG Motorsport vozilima visokih performansi.

 

Stealth 16 laptop

 

MSI Stealth 16 Mercedes AMG Motorsport je rezultat saradnje između MSI i brenda trkačkih automobila, i dizajniran je da proslavi prirodu usredsređenu na performanse oba brenda.

Ovo specijalno izdanje laptopa ima ko-brendirani logo na poklopcu i adapteru za napajanje i prilagođava neke elemente dizajna inspirisane Mercedes AMD-om, uključujući usisnik vazduha u obliku AMG logotipa, specijalno sivo dugme za napajanje koje glasi „Start Engine“ , i poseban uzorak na raznim elementima laptopa, uključujući razmaknicu i na šarki.

MSI Stealth 16 Mercedes AMG Motorsport laptop
MSI Stealth 16 Mercedes AMG Motorsport laptop

Kućište ovog gejming laptopa dolazi u jedinstvenoj selenit sivoj boji, a zahvaljujući kućištu od legure magnezijuma, teško je nešto manje od 2 kg i debljine manje od 20 mm. Pored svih elemenata inspirisanih AMG-om, možete računati i na RGB osvetljenje po tasteru na tastaturi koju je dizajnirao SteelSeries.

 

Vrhunske specifikacije

 

Da bi unutrašnje performanse odgovarale spoljašnjim, ali i da bi zadovoljio i igrače i ljubitelje motosporta, Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport pokreću moćne komponente.

Dolazi sa Intel Core i9-13900H procesorom sa 14 jezgara i 20 niti, koji može povećati brzinu do 5,4 GHz. Takođe se može koristiti sa Nvidia GeForce RTX 4070 GPU-om. Imaće do 64 GB DDR5 memorije, 2 TB NVMe SSD prostora za skladištenje i 99 Wh baterija.

Ostale specifikacije uključuju 16-inčni UHD+ (3.840 x 2.400) 16:10 OLED ekran, 2.5 gigabitni Ethernet, Wi-Fi 6E, samostalni senzor otiska prsta i Thunderbolt 4.0 port. što bi trebalo da vam pruži dosta snage.

MSI takođe ubacuje u paket dodatne opreme Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport. Uključuje miša, podlogu za miša, USB drajv i torbu za nošenje – sve su marke Mercedes-AMG.

Laptop je namijenjen „luksuznoj“ publici i ima odgovarajuću cijenu od 3.299 evra (3.533 dolara). Radi se o ograničenom izdanju modela i bit će dostupan za kupovinu u narednim sedmicama.

Kompanija MSI je takođe najavila nekoliko novih laptopa za kreatore i igrače, uključujući novi MSI Alpha 17, Creator 17 HX, Prestige 16 Studio i Commercial 14.

(IT mixer)