Oppo je najavio mnoge tehnologije i nove proizvode na svom Inno Day 2019 događaju, od pametnog sata, bežičnih slušalica i AR naočara, pa do kućnog 5G rutera CPE

 

Kineski proizvođač Oppo je na svom Inno Day 2019 predstavio svoje inovacije, koje je razvijao tokom godine. Za vrijeme prezentacije, Oppo je najavio mnoštvo novih gadgeta i tehnologija, uključujući pametni sat, prave bežične slušalice, AR naočare za izmijenjenu stvarnost i kućni 5G ruter 5G CPE.

Jedna od glavnih tema Inno Day 2019 prezentacije bila je 5G povezivanje o kojoj su govorili čelnici kompanije, kao i izvršni direktor za IHS Markit, koji su govorili o mogućnostima koje pružaju 5G mreže.

Oppo VP Levin Liu najavio je AR naočare, koje će koristiti ‘fish eye’ kameru, tehnologiju difraktivnih talasovoda i 3D rekonstrukciju, da bi stvorile slike koje se mogu vidjeti u proširenoj stvarnosti.

Što se tiče pametnog sata, možemo ga očekivati u prvom kvartalu (Q1) 2020. godine, ali kompanija nije otkrila njegove specifikacije.

Pročitajte još: Oppo će proizvoditi sopstvene čipsete

Liu je rekao kako će nadolazeći pametni sat biti produžetak smartfona i koristiće AI i deep learning tehnologije.

Najavljen je i kućni 5G ruter – 5G CPE, koji će funkcionisati kao središte svih IoT uređaja u kući, a dolazi s najnovijim Qualcommovim modemom Snapdragon X55. Radiće na mrežama SA i NSA, a trebao bi biti predstavljen u prvom kvartalu 2020. godine.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.