Više se ne morate nadograđivati ​​na skuplje ThinkPad T480 da biste preuzeli tehnologiju.

 

Uoči CES-a, Lenovo osvježava svoju vodeću liniju laptopa X1. Kompanija je posljednji put ažurirala ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga prošlog avgusta, tako da ovoga puta nema drastičnih redizajna. Kao i kod prethodnih generacija modela, osveženi laptopi sadrže Intelove najnovije procesore „Ice Lake“ iz 10. generacije i do 16 GB RAM-a. Još jedan dodatak je da sada možete konfigurisati oba laptopa sa čak 2TB internog skladišta, u odnosu na maksimum od 1TB u prošlogodišnjim modelima. Lenovo je također prilagodio njihove tastature kako bi dodali funkcijske tipke koje vam omogućavaju brzo započinjanje i završavanje glasovnog IP poziva.

Pročitajte još:

Međutim, najveći je dodatak to što možete prilagoditi oba modela tako da uključuju novi 500-nitni 1080p ekran koji sadrži kompanijsku PrivacyGuard tehnologiju. Kao i displeji Sure View koje HP nudi već nekoliko godina, i ovi će zasloni sprečavati ljude da gledaju preko vašeg ramena da vide na čemu radite. Lenovo je i prije ponudio opciju za prikaz PrivacyGuard na nekim svojim skupljim ThinkPadovima poput T480, ali ovo je prvi put da ga možete dobiti na potrošačima X1 Carbon i X1 Yoga prilagođenim potrošačima. S 500 nica, ekran je također dvostruko svjetliji od prethodne generacije privatnog displeja kompanije, rješavajući jednu od glavnih nedostataka tehnologije ranije.

Lenovo X1 joga
Lenovo X1 joga

Inače su dva računara identična njihovim prethodnicima. Lenovo ponovo ima približno 18,5 sati trajanja baterije na X1 karbonu i 15 sati na X1 jogi. Oba nova modela teže koliko i prije, a X1 Carbon teži 2,4 kilograma, a X1 joga 2,9 kilograma. Novi računari biće dostupni negdje ove godine, ali Lenovo nije dao konkretne detalje kada. Cijena za X1 Carbon počeće od 1.499 dolara, dok će X1 joga koštati 1.599 dolara i više.

(Engadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.