Google testira aplikaciju Nearby Share za prenos datoteka između Windows računara i Android telefona

 

Google je počeo sa beta testiranjem aplikacije Nearby Share koja će znatno da olakša prenos datoteka između Android telefona i Windows računara.

Aplikacija će vam omogućiti da na jednostavan i siguran način brzo prenosite fotografije, videa, dokumente, audio datoteke ili cijele mape između vašeg Android telefona i PC računara (i obrnuto).

Da biste koristili Nearby Share, moraćete da instalirate aplikaciju na računar, a zatim da se prijavite na svoj Google nalog i podesite podešavanja vidljivosti uređaja i da izaberete ko može da dijeli datoteke sa vama.

Ne morate ništa da preuzimate na svom telefonu, jer već imate tu funkciju na telefonu, samo je potrebno da je uključite u podešavanjima uređaja.

Nažalost, beta još nije dostupna u regionu, tako da još ne možemo da je isprobamo, ali Google kaže da će raditi na bilo kom računaru koji koristi najmanje 64-bitnu verziju Windows 10 ili noviju, pod uslovom da ga ne pokreću ARM procesori.

Moraćete da uključite Wi-Fi i Bluetooth na računaru da bi ova funkcija radila. Poslije toga trebalo bi da izaberete ko može da vidi vaš uređaj kako bi vam mogao slati datoteke. Time se blokira potencijalno neželjena pošta.

 

Vidljivost uređaja

 

U padajućem meniju koristeći opciju Vidljivost uređaja možete da izaberete da li će vaš računar biti vidljiv svima, vašim kontaktima, samo vašim uređajima ili nikome. Ako ne izaberete posljednju opciju, vaš Android uređaj će moći da dijeli datoteke sa računarom bez obzira da li je aplikacija otvorena ili samo radi u pozadini, piše Vidi.

Ako posjedujete oba uređaja i oni su prijavljeni na zajednički Google nalog, transferi se automatski prihvataju čak i ako je ekran primaoca isključen. Imajte na umu da oba uređaja moraju biti unutar 4,8 metara jedan od drugog.

Nadamo se da će beta biti omogućena na našem području uskoro jer bi to moglo da bude od velike koristi.

Iako smo već koristili neke druge metode za prenos datoteka između računara i telefona, Google kaže da je ovo najjednostavniji i najbrži način.