Netflixov već lagano ulazi na tržište igara. Prema analizi koju je izvršila Apptopia u ime CNBC-a, Netflix igre su preuzete ukupno 23,3 miliona puta i u prosjeku imaju oko 1,7 miliona korisnika dnevno. Drugim riječima, manje od jedan posto od 221 miliona Netflixovih korisnika koristi prednosti igara uključenih u njihove pretplate.

U prošlosti, Netflix je naznačilo da ne očekuje da će njegova divizija za igre biti odmah profitabilna. „Bićemo eksperimentalni i isprobati gomilu stvari“, rekao je glavni izvršni direktor Netflixa Greg Peters investitorima tokom prošlogodišnjeg poziva kompanije o zaradama u četvrtom kvartalu.

Ipak, pitanje koje je vjerovatno svima na umu je koliko dugo je Netflix spreman čekati da vidi da li je napravio pravu opkladu, posebno nakon što je izgubio skoro milion pretplatnika tokom posljednjeg tromjesečja. Ostale uzvišene opklade — poput bloga za fanove kompanije Tudum — bile su predmet smanjenja nakon samo nekoliko mjeseci potrošnje.

Pročitajte još: Netflix smišlja strategiju kako da privuče nove i vrati stare korisnike

Kompanija je podijelila dragocjene detalje o tome koliko je potrošila na širenje svog portfelja izvan TV emisija i filmova, ali većina znakova ukazuje na značajnu investiciju. Ranije ove godine, kompanija je platila 72 miliona dolara za kupovinu Next Games, studija iza Stranger Things: Puzzle Tales. Nedavno je osigurao ekskluzivna prava za mobilne uređaje na omiljene indie naslove poput Spiritfarer i Into The Breach. Malo je vjerovatno da će kompanija napraviti slična ulaganja u budućnosti ako ova trenutna ne uspiju.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.