Nokia će predstaviti nove telefone 19. marta, a novi film o Džems Bondu u kina stiže tek 21. novembar 2020. godine

 

Iako je zbog epidemije korona virusa premijera novog filma o najpoznatijem britanskom tajnom agentu, Džems Bondu, odgođena saznali smo barem neke „tehnološke“ detalje. Tako je HMD Global najavio da je Nokia službeni telefonski partner 25. filma o Džems Bondu „Za smrt nema vremena“. U filmu ćemo imati prilike da vidimo prvi 5G Nokia pametni telefon. Оn će uskoro biti najavljen, zajedno s drugim budućim Nokia telefonima.

„Obzirom na najavu da je objavljivanje filma odgođeno do 12. novembra, pred nama je uzbudljiva godina iščekivanja njegovog izlaska. Malo je kulturnih dobara koje smještaju tehnologiju u srce njihove privlačnosti kao Za smrt nema vremena. Film je posvećen inovacijama, zajedno s nevjerojatnom tehnologijom koja je ugrađena u svaki Nokia pametni telefon. A to naše uređaje čini jedinim koje bi iko – čak i agent 00 – mogao da zatreba. Čini naše partnerstvo snažnim i uticajnim“, rekao je Juho Sarvikas, HMD Globalov direktor proizvodnje.

HMD Global će 8. marta otkriti kako izgledaju Nokia telefoni koji će se pojaviti u filmu o Džems Bondu i tu u reklami u kojoj se pojavljuje Lashana Lynch u ulozi agentice Nomi. Oglas je režirala Amma Asante, dobitnica nagrade BAFTA, a nadahnut je filmom Za smrt nema vremena.

Video traje 90 sekundi, a sniman je uz pozadinu poznate Londonske linije horizonta na kojoj se nalazi Katedrala sv. Pavla i Shard neboder.

Agentica Nomi koristi niz mogućnosti na svom novom pametnom Nokia telefonu, koji će uskoro biti otkriven, da bi dovršila svoj zadatak.

U filmu, Agentica Nomi koristi niz mogućnosti koje su dio portfelja novih Nokia telefona. Posebno uključujući prvi ikad 5G Nokia pametni telefon, koji će u potpunosti biti otkriven 19. marta.

Ostali budući Nokia telefoni koji se nalaze u filmu su Nokia 7.2, koja ima snažnu 48MP trostruku kameru s Quad Pixel tehnologijom i ZEISS Optikom i poznata Nokia 3310 koju svi obožavatelji poznaju i vole.

Moj prvi telefon zapravo je bila Nokia 3210, a imala sam ga kad sam bila desetogodišnjakinja. Retrospektivno, to je bio moj pametni telefon 90-ih. Mogućnost da mijenjam dugmad i lica, dok igram Zmiju me oduševljavala! Nakon što sam vidjela koliko su Nokia pametni telefoni napredovali tokom godina, od mog djetinjstva do danas, uzbudljivo je glumiti Nomi. Ona pomaže da se otkrije novi pametni telefon za ovaj poznati brend, objasnila je Lynch.

(Zimo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.