United Grupa postala vlasnik Tele2, mobilnog operatora koji će imati još veći potencijal da nastavi trend poslovnog rasta u Hrvatskoj

 

United Grupa je službeno postala vlasnik Tele2 Hrvatska, još jedne uspješna telekomunikacione kompanije. U sklopu investicije vrijedne 220 miliona evra, s novom podrškom i uz daljnja ulaganja kompanije United Grupa, Tele2 će imati još veći potencijal da nastavi trend poslovnog rasta u Hrvatskoj

„Akvizicija kompanije Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskom uslugom“, istakla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

Boklag naglašava da će United Grupa nastaviti daljnje širenje poslovanja u zemlje Evropske unije i osvajanje novih tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatera u Bugarskoj.

U 20 godina poslovanja, United Grupa je kupila i uspješno integrisala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajne iznose za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija. Samo tokom prošle godine uloženo je 150 miliona evra u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije. Isto toliko u TV sadržaj, od čega je 64 miliona eura uloženo u vlastitu produkciju.

United Grupa je u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih svjetskih investicijskih kompanija. Posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanale Sport Klub, N1 i Nova TV.

Ima najširu mrežnu pokrivenost u regiji i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. S globalnom OTT uslugom ima 3,87 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova.  Zaposleno je više od 4500 radnika, kojima se od marta 2020. pridružio i mobilni operator Tele2 Hrvatska.

(Cro PC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.