Google priprema nove funkcije koje će omogućiti dijeljenje internet veze i poziva između više Android uređaja, stvarajući tako ekosistem sličan Apple-ovom. Ove „cross-device“ usluge će integrisati Android telefone i Chromebook uređaje, omogućavajući korisnicima da bez problema dele pristup internetu, obaveštenja i aplikacije za slanje poruka putem strimovanja ekrana.

Trenutno, integracija se fokusira na Chromebook računare, ali uskoro bi trebalo da omogući i čvršću povezanost između različitih Android uređaja. Korisnici će moći lako da premeštaju određene podatke između uređaja putem novog ekrana za podešavanje.

Ove usluge će korisnicima omogućiti da lako pronađu druge uređaje prijavljene na isti Google nalog i dijele funkcije. Povezivanjem dva ili više uređaja u grupu, korisnici će moći dijeliti Wi-Fi lozinke i hotspot konekciju između njih, kao i prebacivati video pozive. Dodatne funkcije će biti dostupne u meniju za podešavanja.

Da bi se izbeglo nenamerno ili zlonamerno povezivanje uređaja, korisnici će morati ručno potvrditi pridruživanje grupi na svakom uređaju. Po podrazumevanim podešavanjima, svi nedavno prijavljeni Android uređaji će primiti pozivnicu za grupu, ali korisnici mogu odabrati koje uređaje žele dodati.

Nove funkcije su još uvek u razvoju i nisu zvanično najavljene, ali su već dostupne uz odgovarajuće programerske oznake. S obzirom na to da već postoje radni interfejsi i da se već neko vrijeme radi na njima, očekuje se da Google uskoro zvanično predstavi ove usluge prenosa podataka između uređaja, možda već u martovskom ažuriranju sistema Android 14.