Google je ažurirao Circle to Search — naprednu funkciju pretraživanja koja je trenutno dostupna na odabranim pametnim telefonima Google Pixel i Samsung Galaxy

 

Ako koristite telefon koji podržava funkciju Circle to Search sada možete da dobijete trenutne prevode teksta na ekranu nakon što ga okružite ili označite.

Google-ov Circle to Search je aplikacija zasnovana na vještačkoj inteligenciji koja omogućava korisnicima na Android uređajima da pretražuju kružeći stavke na ekranu bez napuštanja trenutnih aplikacija.

Ova funkcija je postepeno postala dostupna na najnovijim Pixel i Samsung vodećim modelima – seriji Pixel 8 i Galaxy S24 seriji. Međutim, Google sada značajno proširuje domet ove funkcije. Circle to Search se uvodi na sve trenutno podržane Pixel uređaje, uključujući Pixel 6, 6 Pro, 6a i 7a. Google-ov sklopivi telefon, Pixel Fold, i nadolazeći Pixel tablet takođe će dobiti ovu funkciju.

Circle to Search

Korisnici Samsung-a takođe čekaju poslasticu. Nadolazeće ažuriranje One UI 6.1 uvešće Circle to Search u seriju Galaxy S23, Z Fold 5, Flip 5 i Tab S9 serije. Iako su detalji o budućoj dostupnosti za druge Android uređaje oskudni, nagovještaj u dokumentu za podršku kompanije Samsung ukazuje na potencijalno čekanje do oktobra.

 

Novo dugme za prevođenje

 

Kada se ažuriranje pojavi korisnicima, oni će vidjeti novo dugme za prevođenje u donjem desnom uglu ekrana koje će omogućiti korisnicima da vide prevode na mreži.

Da bi koristili novu funkciju prevoda, korisnici moraju pozvati interfejs Circle to search koji prikazuje plavičastu animaciju koja se pojavljuje na dnu ekrana iznad Google trake za pretraživanje, zajedno sa ikonom mikrofona i sočiva. Novo dugme za prevođenje pojavljuje se desno od trake za pretragu sa najnovijim ažuriranjem — dodirom na njega će se odmah prevesti sav tekst na ekranu. Takođe možete promijeniti jezik prevoda na dnu ekrana.

Korisnici koji nemaju pristup ovoj funkciji na svom pametnom telefonu i dalje mogu pristupiti in-line prevodima koristeći Google Lens. Ugrađena funkcija prevoda pruža trenutne prevode slika snimljenih unutar Google Lensa, kao i snimaka ekrana napravljenih na vašem telefonu. Najveća prednost funkcije je ta što možete pretraživati ​​određene objekte ili tekst i sada izvoditi prevode bez napuštanja aplikacije koju koristite, što vam čini praktičnijim iskustvom.

(IT mixer)