AI asistenti polako postaju važan dio svakodnevice, pa obavljaju razne poslove i korisnicima olakšavaju život. Jedan od njih je i Google Bard, a kompanija je nedavno najavila ažuriranja koja ga navodno čine još boljim.

Bard je Google verzija ChatGPT bota, a nova ažuriranja uključuju integraciju s Google aplikacijama kao što su Gmail, Docs, Drive, Google Maps, YouTube i Google Flights.

To znači da Bard dobija dozvolu da čita mejlove i planira putovanja. Pored toga tu je i funkcija zahvaljujući kojoj će više puta moći da provjeri informacije na internetu pre nego što da odgovor na neko postavljeno pitanje, te podršku za još 40 jezika.

Novi „double-check taster“ je napravljen kao oružje za borbu protiv dezinformacija po kojima je Bard na početku postao poznat (čak je izmišljao stvari). To je neka vrsta javnog priznanja da nije baš pouzdan. Da bi se dugme aktiviralo, dovoljno je da se klikne na „G“ ispod Bard rezultata pretraživanja. Za sada još uvijek ne radi savršeno, pa će izgleda biti potrebno još vremena dok AI asistenti ne postanu skroz pouzdani.

(PC Press)