Novi renderi predstojeće Nvidia RTX 4090 Ti Founders Edition grafičke karte su se pojavili onlajn, a objavio ih je Moore’s Law is Dead.

Popularni YouTuber i dojavljivač informacija iz svijeta tehnologija, ponudio nam je uvid u RTX 4090 Ti provodnik toplote. On je u skladu sa ranijim informacijama i pokazuje dizajn koji ima više rebara za provodnik toplote u odnosu na RTX 30 seriju.

Pored toga, grafičku kartu krasi veliki 3,5-slotni dizajn, kao i ukupna estetika dizajna koja je slična Nvidijinoj postojećoj RTX 30 Founders Edition seriji grafičkih karti.

Pročitajte još: Intel Arc A770 desktop grafička kartica primjećena na UserBenchmark-u

Moore’s Law is Dead takođe tvrdi da Nvidia planira da objavi velike količine grafičkih karti iz RTX 40 serije ove jeseni, a kompanijini partneri već spremaju RTX 40 GPU modele sa provodnicima toplote sa četiri i 4,5 slotova.

To ima smisla jer bi RTX 40 serija trebalo da ima visoke zahtjeve kada je u pitanju napajanje. Ovakvim sistemima je potreban dizajn sa kućištima koja nude dobro provođenje vazduha.

Očekuje se da će Nvidia RTX 4090 serija grafičkih karti biti veća, sa visokom potrošnjom, u odnosu na prethodnu generaciju što znači da će protok vazduha i upravljanje toplotom na njima biti bitnije nego ikada.

(b92)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.