Budući da je Oculus u vlasništvu Facebooka, zapravo je bilo iznenađujuće da nema zahtjeva prema Oculusovim korisnicima da se prijave za uslugu i svoje naloge pomoću Facebooka. Međutim, ispostavilo se da zapravo da to nije bilo u pitanju, već više u pitanju kada, jer su to promjene koje je Facebook nedavno objavio.

Prema Facebook-u, „Pružanje ljudima da se na jedinstven način prijave u Oculus – pomoću njihovog Facebook naloga i lozinke – olakšaće pronalaženje, povezivanje i igranje ​​sa prijateljima u VR-u. Znamo da društveni VR ima toliko više toga za ponuditi, a ova promjena će omogućiti integrisanje mnogih funkcija koje ljudi znaju i vole na Facebooku. “

To znači da ako ste novi korisnik Oculus-a i želite se prijaviti za uslugu i povezati uređaj s nalogom, to ćete morati učiniti pomoću Facebooka. Postojećim korisnicima koji su se prijavili prije ovoga, imatće mogućnost spajanja svojih Oculus naloga s Facebookom, iako to neće morati odmah.

Facebook će tim korisnicima do 1. januara 2023. godine pridružiti naloge Oculus-a i Facebooka, što znači da ćete imati malo više od dvije godine da odlučite želite li to učiniti ili možda pronađete neku drugu VR uslugu.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.