Kineski proizvođač telefona Oppo detaljno će opisati ColorOS 7 za dvije sedmice, na jednom događaju u Pekingu. Kompanija nije zvanično otkrila koje će karakteristike donijeti njegova nova prilagođeni Android skin, ali nekoliko procurjenih snimaka ekrana daju nam ideju kako će izgledati.

ColorOS 7 dolazi s novim animacijama za punjenje i prelaz, a biće baziran na Androidu 10. Pojavit će se nove ikone, a traka s obavijestima je takođe redizajnirana.

ColorOS 7 Logo

Možete vidjeti da se sve aplikacije nalaze na početnim ekranima i nema ladicu aplikacija. Ali to ne znači da neće postojati nijedna jer je prethodna verzija omogućila korisnicima da prelaze između ladica aplikacija i dizajna početnog ekrana.

Pogledajte snimke ekrana u nastavku da biste vidjeli korisnički interfejs ColorOS 7.

 

Oppo je s Weibo-om podijelio i kratki video s gejming temom, koji pokazuje da će ColorOS 7 doći s novom verzijom Game Boost-a. Video možete pogledati u nastavku.

 

 

Vrijedno je spomenuti da osim Oppoa, Realme pametni telefoni pokreću i ColorOS, ali ColorOS 7 može izgledati drugačije na Realme pametnim telefonima, jer kompanija može dobiti svoju podružnicu.

Pogledajte još: Huawei EMUI 10 ovog mjeseca dolazi u seriju P30, Mate 20

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.