Google prilikom dizajna Pixela 4 XL nije osigurao da strukturni integritet bude očuvan pa sam smartfon nije izdržao test izdržljivosti

 

Popularni YouTube kanal JerryRigEverything specijalizovan za testove izdržljivosti i analizu unutrašnjosti smartfona objavio je test izdržljivosti novog Pixel-a 4 XL.

Pixel 4 XL predstavljen je sredinom prošlog mjeseca zajedno s manjim Pixelom 4 o čemu smo već pisali, a uređaji predstavljaju vrh Googleove ponude, za razliku od Pixela 3a i 3a XL koji ciljaju srednji raspon cijena.

Dok su početni testovi prošli bez problem, Pixel 4 XL zapeo je na bend testu, odnosno testu savijanja (test izdržljivosti).

Okvir uređaja se savio otprilike 2cm od vrhova kućišta, tačno na mjestu gdje se nalazi plastična traka za antenu koja se prilikom savijanja odvojila od ostatka okvira sa svoje donje, odnosno gornje strane.

Sam okvir izrađen je od metala, ali postoje dijelovi na kojima se on prekida jer signal bolje prolazi kroz plastiku, za razliku od metala i takav način implementacije antena čest je u mobilnoj industriji.

Google prilikom dizajna Pixela 4 XL nije osigurao da strukturni integritet bude očuvan i na dijelovima gdje se nalazi plastika.

Jedan od načina osiguranja je da ima metalnu “ploču” u uređaju kao kostur.

Zack s JerryRigEverything kanala će u nekom od sljedećih videa prezentovati kako Pixel 4 XL izgleda iznutra pa ćemo točno moći da vidimo kako je Google dizajnirao uređaj i gdje je, kako je vidljivo iz priloženog videa, pogriješio.

(Mob)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.