Samsung je potvrdio listu svojih telefona koji će dobiti ažuriranje na Android 14 sa One UI 6

 

Očekuje se da će se trenutna lista Samsung pametnih telefona koji će primiti ažuriranje na Android 14 proširiti u nadolazećim sedmicama.

Samsungov najnoviji interfejs One UI 6, koje se zasniva na posljednjoj verziji Googleo-vog operativnog sistema Android, pojaviće se na nekim uređajima Galaxy S, Z  i A serije. Samsung nudi do četiri godine OS-a i pet godina ažuriranja bezbjednosnih zakrpa za novije modele pametnih telefona.

Samsung je najavio javno predstavljanje svog ažuriranja One UI 6 i opisao neke od novih funkcija povezanih sa kamerom koje dolaze na pametne telefone korisnika.

 

Potvrđeni uređaji koji će primiti ažuriranje

 

Prema Samsungu, serija Galaxy S23 — flegšip serija telefona za 2023. godinu biće prva koja će da dobije ažuriranje.

Uz Galaxy S23 seriju pametnih telefona, prethodni telefoni kompanije kao što su serije Galaxy S22 i Galaxy S21 takođe dobijaju ažuriranje za Android 14 sa Samsungovim One UI 6. Galaxy S20 serija koja je objavljena 2020. biće posljednji modeli S-serije koji će da dobiju ažuriranje. Galaxy S10 serija primila je posljednje ažuriranje Android OS-a prošle godine.

Galaxy Z serija takođe ispunjava uslove za ažuriranje za Android 14. Među njima se nalaze: Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Flip i Galaxy Z Flip 5G . Galaxy Z Fold koji je lansiran 2019. ostaće na One UI 5 zasnovanom na Androidu 13.

Osim svojih vodećih i sklopivih telefona, Samsung ažurita i svoju seriju Galaxy Note 20 — posljednje pametne telefone s oznakom Note — na Android 14. Prema Samsungu Galaxy A54 i Galaxy A53 takođe će da dobiju najnovije ažuriranje One UI 6.

Nekoliko nedavno lansiranih pametnih telefona, među kojima su Samsungove serije Galaxy M i Galaxy F, nisu dio Samsungove liste uređaja koji bi trebalo da prime ažuriranje za Android 14. Ovo sugeriše da će lista Samsung telefona koji će biti ažurirani na Android 14 biti kasnije proširen na osnovu regija u kojima su ti pametni telefoni dostupni.

(IT mixer)