PayPal obećava da će prije negoli aktivira „naknadu za neaktivnost“ poslati e-mail upozorenja

 

PayPal je 16. decembra predstavio “naknadu za neaktivnost” koja će da košta deset evra za sve koji se nisu prijavili na korisnički račun godinu dana ili duže. Ako taj korisnik na računu nema deset eura, skinuće mu se sve što ima. Ova nova naknada odnosi samo na korisnike s novcem na PayPal računu.

Dakle, nema panike za sve one koji koriste PayPal. Da bi se spriječilo da vam PayPal aktivira naknadu za neaktivnost, dovoljno je bar jednom u 365 dana da se prijavite na korisnički račun. Oni koji imaju manje od deset evra, nakon što ostanu bez cijelog iznosa, više neće biti terećeni i njihovi računi ostaće netaknuti. Odnosno, moći će da ih koriste ukoliko požele.

 

Jednostavan način kako da se dođe do lakog novca

 

Iz PayPala nisu naveli koliko je neaktivnih korisničkih računa, ali ovo je svakako jedan vrlo jednostavan način kako da se dođe do lakog novca. Naime, kompanija tvrdi da je dosta korisnika, bez konkretnog navođenja koliko, otvorilo PayPal račun da bi kupovali ili prodavali na eBay-u.

Obzirom da su se te kompanije odvojile i eBay polako priprema alternativu za PayPal, iz te kompanije žele da izvuku što više. Takođe, ne treba zanemariti ni činjenicu da su neki korisnici preminuli, završili u zatvoru ili nešto treće, što ih je onemogućilo u korišćenju PayPal-a, a na računu imaju još novca.

Ujedno, napominje se i da neće biti terećenja korisnika koji su povezali kreditne kartice s PayPal-om. To znači da ako je korisnik neaktivan minimalno godinu dana, deset eura neće se skinuti s njegovih bankovnih računa. Ovo se odnosi isključivo na one koji imaju novca direktno na PayPal računu.

Iz PayPal-a obećavaju da će prije skidanja novca poslati e-mail upozorenja korisnicima. U tom slučaju dobro pripazite i provjerite e-mail koji sadrže slične poruke. Može da bude phishing koji bi vam na kraju mogao da skine mnogo više od deset eura.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.