PBKReviews je rastavio Motorola RAZR i došao do zaključka da se ovaj telefon ne može popravljati!

 

PBKReviews se domogao jednog preklopnog telefona, a riječ je o novoj Motorola RAZR. Ona je itekako privukla pažnju publike jer je trenutno odgođen njen izlazak zbog prevelike potražnje. PBKReviews je rastavio Motorola RAZR i došao do zaključka, ovaj telefon se ne popravlja!

Kako je Motorola RAZR od svih drugih telefona sa savitljivim ekranima jedina koja nudi da se rasklopi telefon s vertikalno preklopivim ekranom, tako je i njeno kućište znatno manje od onih koje imaju Huawei Mate X ili Samsung Galaxy Fold.

U to maleno kućište je Motorola sa znatno slabijim R&D odjelima uspjela ugurati pregršt toga, a i dalje da zadrži sve osnovne funkcionalnosti pametnog telefona.

Nakon rastavljanja, vidljivo je da je strukturalno Motorola RAZR itekako dobro smišljena. Međutim, njeni dijelovi su tako nagurani u maleno kućište da ih je gotovo nemoguće zamijeniti. Razlog tome je i sam kompleksan raspored dijelova u kućištu kao i korišćenje velike količine ljepila u kućištu.

Najveći problem stvara unutrašnji savitljiv displej koji se nevjerojatno lako ošteti već pri vađenju iz kućišta.

Čak se i za zamjenu najosnovnijih dijelova poput USB-C utora treba zagrijavati obje strane telefona i oslabiti ljepilo koje ih drži na okupu.

Sve u svemu, s obzirom na količinu dijelova koje je Motorola ugurala u ovakav telefon, impresivno je i da rade.

A kad je u pitanju serijalizaciji ovakvih dijelova za masivnu proizvodnju i lakši popravak ćemo vjerojatno da pišemo kad nam stigne druga ili čak treća generacija savitljivih pametnih telefona.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.